15 veebruar 2008

IT Grupi juhtide kogemata-duo

Viimased poolteist aastat, peale Arvutimaailma muutumist riistvaraajakirjast IT-äri laiemalt käsitlevamaks žurnaaliks, oli kaanel persooniloo peategelane. (Norijatele - tõsi, oli üks erand, aga see pole oluline ja põhjus oli hea.)

Nagu siit juba lugeda on olnud - esikaane põhiviide peab edaspidi reklaamima kas olulisemat Fookuse või Labori lugu. Sel kuul siis esikaanel IT Grupi asutaja ja nõukogu esimees Jaak Ennuste, sest tema on üks neist 14st juhist, kes Arvutimaailmas järgneva aasta jooksul arvutimaailmas oodatavaid muudatusi kirjeldab. Miks on pildil just tema? Kindlasti IT-ringkondades väga tuntud inimene, end Eesti vanimaks IT-võtteks nimetava IT Grupi asutaja, pluss veel teemasse kõlav perekonnanimi. Arutasime Siimu-Kaidoga kolmekesi, et keda pildile paluda ja tema oli esimene valik ning peale telefonikõne selgus, et muid variante pole vaja enam kaaluda. Saime kokkuleppele.

Muidugi ma olin teadlik, mis ajakirjas tagapool toimub, aga oleks olnud väiklane hakata kätt ette panema. Nimelt - IT Grupile kukkus sülle trikk, mille saavutamiseks oleks pidanud mõni PR-firma naba paigast nikastama ja poleks ka siis sellist tulemust suutnud garanteerida. Kübaratrikiks nimetatakse spordis samalt tegijalt kolme punkti kogumist, aga ma ei näe väga palju ruumi, mida IT Grupp veel võinuks saavutada.

Juhuslikult on selle kuu Arvutimaailma persooniks IT Grupi uus tegevjuht Esti Ehatamm-Koppel (pildil). Inteka tegemine oli meil Kerliga plaanis aga juba eelmise aasta 28. novembril, kui uudis Esti saabuvast ametikõrgendusest avalikuks sai. Lugu sai valmis jaanuaris, üle kolme nädala varem, kui esikaane tegemiseks läks.

Ehk et, olnuks kõik vanamoodi, oleks esikal Esti, aga kuna esika loogika muutus, siis sattus sinna tema asemele Jaak. Ajakirjas sees on oma koht muidugi mõlemal. Mumeelest lõbus lugu.

*
Märtsi Arvutimaailma persooniintekas on samuti naisega - Kerli sõnul on kokkulepe olemas. Kusjuures ajendav tõuge selleks intekaks tuli hoopis konkureerivast ettevõttest. Konkurents ei ole alati verine.

ITLi reklaamrännakuga Haapsalus käimise järel on mul hea meel, kui saab IT inimlikku nägu rõhutada. Ma olin ikka tõsiselt jahmunud sellest, kui külmalt ja võibolla isegi üleolevalt keskkoolikud IT-sektoris karjääri tegemise võimalusse suhtusid. Võimalik põhjus - teadmatus ja enese võimete vale hindamine. Olen ülekohtune? OK, siis näide teisest, aga väga silmatorkavast valdkonnast - need sajad ilma igasuguse enesekriitika ja silmaringita inimesehakatised, kes arvavad, et neis on ainest superstaariks saada...

Ma jätan siinkohal pooleli - kell on palju.

0 kommentaari:

Kontakt:

merlis (ät) am.ee
kaido (ät) am.ee

Kui on midagi füüsilist saata, siis:
Kirjastus Presshouse
Liimi 1, 10621 Tallinn
Me käime mõnikord seal ja saame kätte.

Juuni Arvutimaailm

Juuni Arvutimaailm

About Me

Blog.tr.ee
Skeptik.ee