02 august 2007

Kellel on ilusam leviala

Kohe-kohe lettidele ja postkastidesse jõudva Arvutimaailma vahel on ka iga suve traditsioniline teema - kuidas metsas Internetti saada ja palju selle eest raha röövitakse.

"Röövitakse" polegi ehk enam väga täpne sõna selle kohta, mismoodi mobiilioperaatorid nüüd raha kasseerivad mobiilse interneti eest, sest sellest kevadest muutusid EMT, Elisa ja Tele2 nagu üks mees mõistlikuks ja tulid välja kuutasupakettidega. Lisaks veel Televõrkude Kõu internet, mis paljud paiksed külaelanikud ära võlus. Möödunud suvel üle EMT uue põlvkonna HSDPA võrgu netti sukeldudes aga tabas ebameeldiv üllatus, kui võrguarvutiks oli sisseehitatud SIM-kaardipesaga sülearvuti - uus Windows Vista suudab sekunditega üle kiire 3,5G võrgu alla tõmmata megabaitide kaupa infot, mis megabaiti maksustava paketiga mõneminutise netiskõõlumise ülikalliks muudab.
Mulle endale hakkas nendest pakettidest kõige rohkem meeldima mobiilinterneti päevapilet - Elisa pakub seda 12-tunniseks Internetis surfamiseks 15 krooni eest, loodetavasti ka teised operaatorid mõtlevad midagi sellist varsti välja. Ilmselt ei sobi see aga neile, kes väga tihti võrku üle mobiili vajavad, kuid nädalavahetuseks maale või matkale sõites on just päevapilet mugavam ja odavam kui kuutasu.
Ja kui rääkida sellest, kellel on kõige kvaliteetsem ja kellel kõige ilusam leviala, siis täna avalikustatud Sideameti uuringust selgub nii mõndagi. Huvitav, kas EMT seab tulemused kahtluse alla või ongi vaikselt leppinud olukorraga, muutes oma reklaamsõnumit "kõige kvaliteetsemast" --> "meiega oled esimene".

Foto NAGI's: Televõrkudega Pärnus CDMA-internetti püüdmas.

0 kommentaari:

Kontakt:

merlis (ät) am.ee
kaido (ät) am.ee

Kui on midagi füüsilist saata, siis:
Kirjastus Presshouse
Liimi 1, 10621 Tallinn
Me käime mõnikord seal ja saame kätte.

Juuni Arvutimaailm

Juuni Arvutimaailm

About Me

Blog.tr.ee
Skeptik.ee