30 august 2007

On öö ja on kole

Kell on 3:26. Lõpetasin praegu AMi treimise, et hommikuni pausi pidada ja vaatasin värskeid lehti. Kole hakkas.

Riik tahab firmade kulul saada Suureks Vennaks
Juhtkiri: Suur Vend vajab päitseid

Ei hakka praegu pikka juttu puhuma, kuid pendel liigub juba teises suunas. Jah, agarusest ogarad poliitikud üritavad seda veel venitada suunas, mis tähendab 24/7 inimeste võrgutamist ja loe-oma-posti-ja-uudiseid-ükskõik-kus-sa-oled suhtumist. Muidugi, kunagi oli see väga äge. Inimesele, kes oli harjunud sidejaoskonnas kaugekõnesid tegema, et helistada 50 km kaugusele naaberraajooni vanaemale, oli mobiiltelefon Suur Asi.

Loomulikult üritavad firmad müüa ja ajupesta praegu veel niipalju kui jaksavad, et pidev online olemine ja ülikiire internetiühendus ööpäevaringselt PEABKI olema elu normiks. EI PEA!

Mu telefon vedeleb teinekord päevade kaupa sahtlis. Sageli ka väljalülitatult. Kes tahab mind kätte saada - kirjutagu! E-kirju loen siis kui tahan. Kõiksugu teavitused olen järjest välja lülitanud. RSSi aken ei pea kogu aeg midagi mulle loopima.

Pets Marvet on olnud uutes tuultes alati minust mitu sammu eespool. Ma ei tea kas ta ülalkirjeldatut enda peal tunneb, aga tema Skype konto teatas hiljuti nädalate kaupa, kuidas ta mobiili aku sai tühjaks ja laadima ta seda ei pane vms. Tõsi küll, vist seoses puhkusega.

Eesrindlik Henrik Roonemaa ja mõni teinegi kunagine esiblogija on selle kohustuse nurka visanud. Isegi kirjutan siia ainult töisel eesmärgil ja erablogi läks kinni. Marek Vorstikotkas kirjutab blogisse rohkem sellest, kuidas ta talu taastab ja päris elu elab.

Ei, mehed, see asi läheb tagasi teises suunas. Inimlikumaks. Ja noil Suurtel Vendadel pole varsti mida vahtida. Tulgu mulle hoovi peale ja vaadaku sealt, kuidas ma kardulast muldan või hekki pügan. Telefonilogi nuhkides ei saagi muidu teada mida ma teen.

P.S. Homme panen haige nuhkimisvajaduse kohta siia ühe pikema kirjatüki, mis Arvutimaailma ei mahu.

1 kommentaari:

petskratt ütles ...

Pets võttis nõuks realiseerida Kaarel Tarandi kunagise kolumni ja võttis endale jaanipäevast kooli alguseni puhkust lastega :-)

Kusjuures augusti keskpaigani oli täitsa rahulik isegi laetud fööniga, aga siis hakkas see jälle helisema. Eile lausa mitu korda järjest.

Kontakt:

merlis (ät) am.ee
kaido (ät) am.ee

Kui on midagi füüsilist saata, siis:
Kirjastus Presshouse
Liimi 1, 10621 Tallinn
Me käime mõnikord seal ja saame kätte.

Juuni Arvutimaailm

Juuni Arvutimaailm

About Me

Blog.tr.ee
Skeptik.ee