04 september 2007

Labori katseklaasis seekord kaks printerit

Arvutimaailma septembrinumbri suures testis oli seekord vähem testida. Vaid kaks tindiprinterit, mis töögruppidele sobisid. Huvitav, et see nišš veel nii tühi on. Oma eelmistest töökohtadest tean, et värvilist printerit läks aeg-ajalt ikka vaja. Samas ei pidanud just värvilaserit muretsema, tindiprinter ajas asja ära küll.
Kaks julget olid HP ja Canon. Esimene rõhub laserkvaliteedis värvidokumentide trükkimisele, teine aga on lisaks dokumentidele hea ka grupiti fotode printimiseks.

Tegelikult oleks mõlemale ühepalju punkte andnud, kui poleks enne testi eesmärgiks võtnud just dokumentide parima väljatrükkija selgitamise. Selles osas võib nentida, et HP-l on väike eelis.

Järgneb testi kokkuvõte, mis ilmub kohe-kohe trükikojast levisse jõudvas septembri Arvutimaailmas:

Valikut töögrupiprinterite juures just väga palju polegi. Canon ja HP aga näivad väiksema meeskonna vajadused ära rahuldavat, kuid siin on oluline, mille jaoks ikkagi grupitööprinterit vajatakse. Kui rohkem on vaja rõhku panna fotode väljatrükkimisele, siis pole kahtlust – Canon on parem. Kui aga tuleb palju ja kiirelt trükkida kvaliteetseid dokumente, mis oleksid värvilised, siis sobib paremini HP printer, mis on arvestatud ka suuremale koormusele. Parima töögrupi-tindiprinteri kategoorias edestas üsna napilt Canonit HP.

Canon PIXMA iP5300
Canoni hea disainiga tindiprinter on pigem pildistavale kui kirjutavale töögrupile.Vajadusel saab ta ka Powerpointi värvislaididega üsna hästi hakkama. Selged plusspunktid hea ja lihtsa disaini eest, ehkki koristaja seda valikut ilmselt ei kiida läikivalt pinnalt hästi näha olevate sõrmejälgede pärast, mida peab iga päev ära pühkima. Canoni printer võib ilutseda ka firma esindusruumis, näiteks sekretäri laual. Tindivahetusega saab hakkama isegi väga arvutikauge inimene – seal lihtsalt on võimatu eksida.

HP Officejet Pro K5400
HP-d võib nimetada lasertrükki tegevaks tindiprinteriks. Ka luubiga vaadates on üsna raske eristada selle printeri trükikvaliteeti laserprinteri omast. Vajadusel saab ta üsna hästi hakkama fotode trükkimisega, ehkki pilt ei tule alati nii kirgas kui Canonil. Tagasihoidlik disain, kohatine pikameelsus andmete vastuvõtul ja tavainimesele keeruline tindipeade vahetus heidavad heale kvaliteedile veidi varju, kuid see ei takista nimetamast seda printerit üheks parimaks väikese töögrupi vajaduste jaoks.

0 kommentaari:

Kontakt:

merlis (ät) am.ee
kaido (ät) am.ee

Kui on midagi füüsilist saata, siis:
Kirjastus Presshouse
Liimi 1, 10621 Tallinn
Me käime mõnikord seal ja saame kätte.

Juuni Arvutimaailm

Juuni Arvutimaailm

About Me

Blog.tr.ee
Skeptik.ee