03 september 2007

Poliitikute kasutusest arvutimaailmas

Septembri Arvutimaailma intervjuu on WiFi.ee Veljo Haameriga. Rääkis, et (kohati isegi mittetulundusliku) erainitsiatiiviga on võimalik palju asju ära teha küll, aga raske on võimukandjatelt mitte ainult abi saada vaid isegi seda, et nad vaevuks arutama, mida millises järjekorras teha vaja on. Esiteks pole neil suurt huvi, teiseks pole ka pädevust.

Aga kui on vaja anda hagu juurde ülesköetud e-riigi mainekujundusmullile, siis on muidugi kõik poliitkud platsis. Lõiguke intekast:

Kas on vahet, mis erakond võimul on?
Aasta tagasi, kui Keskerakond oli Tallinnas veel julgelt võimul, tehti interneti levitamise komisjon, kus ma ka liige olen. Panime kirja terve lehekülje mõtteid, mida oleks tarvis teha. Peale seda, kui toimus aprillimäss ja Keskerakond muutus õigustatult ebapopulaarseks, pole see komisjon rohkem kohtunud. Neil on muudki teha – pigem võimust kinni hoida kui tegeleda interneti levitamisega.
Kui täna räägitakse, et Tallinn on väga advanced ja internet on igal pool, siis küsiksin: mis pistmist linnal sellega on? Näiteks tutvustasin linnale ideed, et parkides võiks olla internet. Lõpuks leiti, et Elion teeb selle ära ja nüüd olen mina “süüdi”, et ühendust ikka pole ja pean helistama ning torkima Elioni, et nad siia remontima tuleks. Ise tegin endale mure.
/pikemalt septembri Arvutimaailmas/

Siia lõppu sobib kenasti ka lõiguke viimasest Ekspressist, Karin Paulus kirjutas:
"Andrus Ansip võib saada küll vaba majanduskliima õhutamise eest aasta eurooplaseks ning Mart Laar e-valitsusega välismaalt feimi ja solli, tegelikult aga on kuvand skaipivast ning orkutis istuvast tehnotiigrist ainult brändimull. Valitsuse, Riigikogu ja mitmete omavalitsuste teod ei toeta kuidagi vaimueliidi novaatorlikkust, vaid pigem vastupidi, taaskordavad tuttavlikke skeeme."

0 kommentaari:

Kontakt:

merlis (ät) am.ee
kaido (ät) am.ee

Kui on midagi füüsilist saata, siis:
Kirjastus Presshouse
Liimi 1, 10621 Tallinn
Me käime mõnikord seal ja saame kätte.

Juuni Arvutimaailm

Juuni Arvutimaailm

About Me

Blog.tr.ee
Skeptik.ee