25 juuli 2007

Mis küll on selle meistri mõttes...

...kes selliseid riistu taob? Nii mõtlen mina sageli lugedes suurfirmade pressiteateid, mis omandavad veel eriti võika varjundi, kui kohalikud PR-firmad need eee.... nagu eesti keelde on khm, tõlkinud.

Ma saan aru, et töö on tellija materjalist. Võimalik, et ka mingid reeglid, kuidas mõte (see pole küll siin kõige kohasem sõna) ei tohi kaduma minna jne. Meenub lugu nõukaaegsest õpikute tõlkimisest, kus kontroll luges üle mitu sõna ühes ja teises õpikus samas lauses on. Ja sõnum oli umbes selline, et "kui suur vene rahvas sai selle ära öeldud 9 sõnaga, siis miks teil on 12 sõna vaja!?"

Ma soovitan näiteks omamoodi lemmikuteks kujunenud Logitechi pressiteadete sisu küll oluliselt vähemate sõnadega ära ütleda, kui seda suures mikide keeles tehtud on. Oleks® vähem ridiculous™.

Teine asi on sageli esinev tehniline võhiklikkus, mille üle jälle vastavalt teatud ringkondades irvitatakse. Ses' osas ma ei hakka väga sõna võtma vaid tunnen kaasa neile õnnetutele tõlkijatele, kes oma ilusates kontorites peavad pead murdma.

Vast ma olen nüüd küllalt empaatiline olnud, et Corpore rahvas ei vihastaks vaid tunneks rõõmu selle üle, et keegi nende peale mõtleb ja mis siis, et sellises kontekstis, aga siiski ka ühte nende sõnumit levitab. Mis siis, et blogis. Žurnaali läks muidugi oluliselt mõistlikumaks kärbitud variant, kus kõik ei ole elegantne™ , meeldiv® , mitmekülgne™ , uuenduslik™ , revolutsiooniline® jne.


Logitechi uus MX Air arvutihiir töötab nii laual kui õhus

Täna, 12.juulil esitleb maailma juhtiv arvuthiirte tootja Logitech esimest 'lendavat hiirt' - tulevikutooteks nimetatud Logitech® MX Air™ Rechargeable Cordless laserhiirt saab sarnaselt teleripuldile õhus hoides kasutada. Uue seadme mitmekülgsus annab suurema kasutusmugavuse, võimaldades arvutit kasutada meelepärases asendis istudes või seistes.

Olles vahendajaks digitaalse meedia võimaluste kasutamisel, on arvuti järjest enamate jaoks rohkem kui lihtsalt töövahend. Muusika, fotode ja video vaatamiseks-kuulamiseks on vaja ka toetavaid ja piisavalt mugavaid seadmeid. MX Air hiir ongi loodud aluspinnast sõltumatuks kasutamiseks, võimaldades õhust osutada, märkida/valida ja mängitada meediafaile, mida tagavad kolm peamist tehnoloogilist omadust: juhtmevaba, Freespace™ motion-control ja gesture command.

“MX Air hiir pakub uuenduslikku lähenemist arvuti vahendusel meelelahutuse tarbimiseks,” sõnas Erik Charlton, Logitech’i tooteturunduse direktor sooritus-ja mängimishiirte alal. “Muusika vahetamisel, heli tugevdamisel, perega puhkusefotode või YouTube’ist video vaatamise ajal ei ole inimesed enam laua külge seotud, vaid saavad seda teha end vabalt elutoas sisse seades.”

Arendused - Freespace ja Gesture Commands
Ruumilise vabaduse andev patenteeritud Freespace motion control tehnoloogia võimaldab tundlikku ja täpset navigeerimist ning on vaba seniste osutusseadmete piirangutest. Põhinedes MEMS (microelectromechanical systems) sensorite, DSP (digital signal processing) tehnoloogia ja RF (radio frequency) juhtmevaba tehnoloogia kombinatsioonil, on kasutajal võimalik hiirt hoida või osutada mistahes suunas ning nautida pingutusvaba ja intuitiivset kursori juhtimist. Lisaks eristavad keerulised algoritmid tahtlikke käeliigutusi mittetahtlikest ning hiir jätab seadme õhus hoidmisest tingitud kerge käevärina tähelepanuta.

Liigutuse/viipe abil juhtimise (Gesture Commands) tehnoloogia on üks MX Air hiire kõrgetasemelisuse alustest. Näiteks helitugevuse muutmiseks tuleb vajutada helinupul ja liigutada hiirt vastavalt paremale heli tugevdamiseks või vasakule nõrgendamiseks. Kui muusikat kuulates teha paremas suunas väike ringliigutus, siis aktiveerub loo vahelejätmise käsk ning ringliigutus vasakule kordab kuulatavat lugu.

Tavapärase skrollimisratta asemel on MX Air hiirel puutetundlik skrollimispaneel. Sõrmega üle selle pinna libistades aktiveerub sõrme liigutuskiirusega kohanduv skrollimismehhanism. Meediafunktisoone (nt Play/Pause, Volume/Mute, Back, Select) saab kasutada vajutades õhus pöidlaga suurtele oranži tagantvalgustusega nuppudele.

Väljapaistev disain
MX Air hiire väljapaistva disaini osaks on musta-läikeline ja poolläbipaistev kest, hõbedane põhi ning elegantne ja saledajooneline kuju. Hoolikalt kujundatud vorm pakub mitmekülgseid kasutamisvõimalusi – käe seadmele asetades on tegemist mugava lauahiirega ning ‘lendhiire’-asendis saab sõrmed asetada alla ning pöidla funktsioonide valimiseks seadme peale.

Laetavas MX Air hiires kasutatakse kuni 10-meetrise ulatusega Logitech 2.4 GHz Digital Cordless tehnoloogiat. Klantspinnaga laadimisalus on samuti meeldivalt märkamatu ja elegantne. 2.4 GHz mikrovastuvõtja abil on hiir hõlpsasti ühendatav ka lauaarvutiga.

0 kommentaari:

Kontakt:

merlis (ät) am.ee
kaido (ät) am.ee

Kui on midagi füüsilist saata, siis:
Kirjastus Presshouse
Liimi 1, 10621 Tallinn
Me käime mõnikord seal ja saame kätte.

Juuni Arvutimaailm

Juuni Arvutimaailm

About Me

Blog.tr.ee
Skeptik.ee