04 september 2007

Mitte-iPodi testimas


Labori rubriigi lõpulugu Arvutimaailmas on tavaliselt mõnest telefonist. Seekord sai otseses mõttes näppida uut HTC Touchi, mida mahtuvusliku puuteekraani tõttu nimetatakse ka vaese eurooplase iPhone´iks ja mida peabki ekraanilt sõrmega näppima.

Tegelikult muidugi pole tegu iPhone´i konkurendiga, ehkki HTC on natuke vaeva näinud veidi rohmakate Windows Mobile 6 ekraanipiltide silumisega. HTC TouchFlo tähendab, et mõned iPhone´i elemendid on nüüd ka Windowsiga telefonides olemas, näiteks sõrmega viipamine ekraanil libistades.

Libistad ekraani alt servast sõrmega üles ja lahti hüppab HTC oma graafiline menüü, n.ö kuup. Libistades nüüd sõrme vasakult paremale või paremalt vasakule, pöördub animeeritud kuup ja ekraanile ilmub selle uus tahk.

See, sõrmega kerimine ja mõned täiustused koduekraanis on ka kõik, mis eristavad seda telefoni tavalisest Windowsiga Smartphonest (väga õhuke ja kerge on ta muidugi ka). Seega ei maksa endale liigseid illusioone luua. Kena nutitelefon, esimeste sammudega graafilise, sõrmega juhitava puutetelefoni suunas.
Lähemalt aga septembri Arvutimaailmas...

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Inimesed-inimesed:S Mis jutt see on, "vaese eurooplase iphone"? Ma väga ootan seda aega, kus ükskord jõutakse Eesti ajakirjanduses reviewdes emotsioonidest kaugemale SISULISTE võrdlusteni. Kõrvutatagu korra neid kahte junni - htc-d ja iphone ja tehtagu funktsionaalsustest ja antagu hinnang siis. Kui functional testimise kogemust pole, siis konkreetselt htc ja iphone testimist saab ntx näha siit - http://video.google.com/videoplay?docid=8013423374233507528&hl=en
Ja veel palve, ärgu tehtagu järeldusi, et windows mobile spetsialistid testisid - küllap test on kallutatud. Igaüks võib vaadata pelgalt läbiviidud toiminguid ühe ja teise seadmega ja seejärel otsustada, kumb see "vaese ja kumb rikka mehe seade on".

Anonüümne ütles ...

Ekstremist, said paraku valesti aru. Ilmselt see "vaese eurooplase iPhone" ehmatas ära. Aga ei maksa ehmuda. Selles loos ei püütudki iPhone´i ja HTC Touchi omavahel võrrelda. Välismaal on jah neid mõnikord kõrvuti pandud, kuid ka HTC ise on öelnud, et neil polnudki eesmärki teha iPhone´i WM kloon. Pealegi - HTC arendas Touchi aastaid, ehk siis juba enne, kui iPhone´i näidati. Funktsionaalsust (mis on functional testimine?) aga sai testitud - paraku olid Touch-ekraanid veel vähestes kohtades. Loodame, et sõrmesõbralik kasutajaliides üle WM areneb peagi edasi.

Kontakt:

merlis (ät) am.ee
kaido (ät) am.ee

Kui on midagi füüsilist saata, siis:
Kirjastus Presshouse
Liimi 1, 10621 Tallinn
Me käime mõnikord seal ja saame kätte.

Juuni Arvutimaailm

Juuni Arvutimaailm

About Me

Blog.tr.ee
Skeptik.ee