18 juuli 2007

Parts: E-Eesti vajab nõelravi

Üle poole järgmise AM-i materjalidest on koos ja kujunduses. Kuna juulis AM ei ilmunud, on lood kogunenud pikema aja jooksul justkui iseenesest ja suuri auke pole. Järgmiseks reedeks peab kõik valmis olema.

Muuhulgas ilmub intervjuu majandusminister Juhan Partsiga, kes ministritest vast kõige rohkem saab Eesti IT elu ja äri mõjutada. Üks küsimus-vastus sellest:

Kelle asi see kõige rohkem on, et ka omavalitsused hakkasid pakkuma standardiseeritud lahendusi ja igaüks ei leiutaks oma jalgratast?
Ma olen ise selle asja sees olnud alates 1991. aastast, kui Eestis veel internettigi ei olnud. Kogu aeg on olnud jutt, kuidas seda koordineerida, kui palju tsentraliseerida ja kui palju detsentraliseerida. See on üks lõputu vaidlus.
Vastates küsimusele, siis kuldvõtmeke ei ole tohutus tsentraliseerimises. Kui omavaheline koostöö toimib, siis ei olegi standardiseeritud lahendusi vaja, kuna siis kulub raamide jälgimiseks lisaressurssi ja resultaat võib tulla kesisem. Siin on vaja tarkust ennekõike riigil ja mina vaatan selles osas ka minister Reimaa otsa, et leida kohti, kuhu nö nõel sisse torgata. Tuleks liikuda nõelravi meetodil ja mitte kõike tsentraliseerida. Majandusministeeriumil on tegelikult need punktid ja regulaarsed nõelravi protseduurid olemas.

/pikemalt augusti Arvutimaailmas/

2 kommentaari:

Olev ütles ...

regionaalministri nimi on ikka Vallo Reimaa (link)

Nõgene ütles ...

Aitäh.

Sellega on nüüd lahe lugu kokkuvõttes. Mustandis oli mul Reimaad mainitud kahes kohas. Nii oli ka kirjas. Reimaa.

Fail tuli ministeeriumist parandustega tagasi ning Reimaast oli saanud Reinmaa ja üks mainimiskord veel lisandunud.
Mõtlesin siis, et olen lammas või mis ja lõin Reinmaa Google'isse sisse. Vastuseid tuleb 200 ringis. Mõtlesin, et ju siis ministeeriumihärrad teavad täpsemalt.

Nüüd peale sinu viidet lõin ka Reimaa Google'isse ja vastuseid lausa 62 000.

Õppetund: ära usalda teisi ja tao otsingusse ikka mõlemad variandid või vaata mingilt ametlikult kodukalt.

Igatahes žurnaal läheb lukku alles reede õhtul ja viga saab tagasi õigeks parandatud.

Kontakt:

merlis (ät) am.ee
kaido (ät) am.ee

Kui on midagi füüsilist saata, siis:
Kirjastus Presshouse
Liimi 1, 10621 Tallinn
Me käime mõnikord seal ja saame kätte.

Juuni Arvutimaailm

Juuni Arvutimaailm

About Me

Blog.tr.ee
Skeptik.ee